Het dragen van een mondkapje wordt opnieuw verplicht bij contactberoepen. Dat kondigt het demissionaire kabinet volgens ingewijden morgen aan vanwege de oplopende besmettingscijfers, meldt de NOS. De nieuwe maatregelen moeten vrijdag ingaan.

Het coronatoegangsbewijs wordt uitgebreid naar meer sectoren en de mondkapjesplicht keert terug. Vanaf vrijdag is de coronapas verplicht in onder meer sportscholen en zwembaden en op zogenoemde doorstroomlocaties als dierentuinen, pretparken en musea.

Het kabinet wil verder onderzoeken of de coronapas op korte termijn kan worden ingevoerd in het hoger onderwijs en het mbo. Dat kan niet direct omdat daar een wetswijziging voor nodig is, waar de Tweede Kamer nog mee moet instemmen. Verder komt de mondkapjesplicht terug in de publieke binnenruimte en bij contactberoepen. Dat betekent dat er weer mondkapjes moeten worden gedragen bij bijvoorbeeld de kapper, op het gemeentehuis en dus ook in de lesauto. Er wordt nog gesproken over de vraag of mondkapjes ook weer verplicht worden in winkels.

Het mondkapje was al verplicht tijdens de praktijkexamens, maar moet nu ook weer op tijdens het theorie-examen en in de publieke ruimtes, zoals de wachtkamer. Dit geldt ook voor de CBR-medewerkers en opleiders. Het mondkapje krijg je bij binnenkomst.

Bron: rijschoolpro.nl