Gepubliceerd op 13 februari 2020

Welke kosten vergoed het CBR?

CBR

Wacht u al lang op een reactie van het CBR op uw ingestuurde Gezondheidsverklaring? Maakt u daardoor extra kosten? Dan kunt u in een aantal situaties (een deel van) de kosten vergoed krijgen.

Veel CBR-klanten hebben lang moeten wachten op een besluit over hun Gezondheidsverklaring. Zij hebben hierdoor mogelijk extra kosten gemaakt.

In een aantal situaties kunnen zij (een deel) van deze kosten vergoed krijgen. Bijvoorbeeld voor extra rijlessen of voor alternatief vervoer.

Zodra klanten een definitief besluit hebben gekregen van het CBR, kunnen ze vanaf vandaag via de site kijken of ze hiervoor in aanmerking komen. Als dat zo is, dan kunnen ze meteen online om een vergoeding vragen.

Welke kosten vergoedt het CBR

Heeft u een besluit van het CBR ontvangen en wilt u met spoed uw rijbewijs aanvragen bij de gemeente? Dan vergoedt het CBR in een aantal situaties deze kosten. Ga naar Mijn CBR om een vergoeding aan te vragen.

Kosten extra rijlessen

Mag u examen doen en heeft u alle testen en keuringen gedaan? En wacht u  al langer dan vier maanden op het definitieve besluit van het CBR? Dan kunt u kosten vergoed krijgen voor een aantal extra rijlessen. Ga naar Mijn CBR om een vergoeding aan te vragen. Doe dit nadat u ons definitieve besluit heeft ontvangen: dan weet u welke extra kosten u in totaal heeft  moeten maken.

Reiskosten

Is uw rijbewijs verlopen? En komt dat doordat u lang moet wachten op het besluit van het CBR? Dan kunt u in bepaalde situaties (een deel van) uw reiskosten vergoed krijgen. Bijvoorbeeld als u dringend ergens moet zijn, voor werk, of een ziekenhuisbezoek. U moet wel uw Gezondheidsverklaring op tijd hebben ingediend, namelijk een maand voordat uw rijbewijs verliep. Of nog eerder. Ga naar Mijn CBR om een vergoeding aan te vragen. Doe dit nadat u ons definitieve besluit heeft ontvangen: dan weet u welke extra kosten u in totaal heeft moeten maken.

Heeft u om medische redenen een Gezondheidsverklaring ingediend, terwijl uw rijbewijs nog geldig is? Ook dan kunt u een tegemoetkoming in uw reiskosten krijgen. Dat kan als u al langer dan 4 maanden wacht op een besluit van het CBR. Bel in dit geval de klantenservice zodra u ons definitieve besluit heeft ontvangen. Zij bespreken met u wat de mogelijkheden zijn.

Dubbele of extra kosten voor keuring of Gezondheidsverklaring

Moet u dubbele kosten maken omdat u te lang moest wachten op het besluit van het CBR? Ook dan kunt u een vergoeding voor (een deel van) uw kosten krijgen. Bijvoorbeeld als u een extra Gezondheidsverklaring hebt moeten kopen. Of als u een keuring opnieuw moet doen. Is dat bij u het geval? Ga naar Mijn CBR om een vergoeding aan te vragen. Doe dit nadat u ons definitieve besluit heeft ontvangen: dan weet u welke extra kosten u in totaal heeft moeten maken.

Heeft u om medische redenen een Gezondheidsverklaring ingediend, terwijl uw rijbewijs nog geldig is? Ook dan kunt u een vergoeding krijgen voor deze dubbele kosten. Bel in dit geval de klantenservice zodra u ons definitieve besluit heeft ontvangen. Zij bespreken met u wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie

Het CBR heeft een speciale pagina gemaakt om u te informeren. U kunt alles nog eens rustig nalezen op de pagina “Welke kosten vergoedt het CBR?”

Bron: Rijschoolvandaag.nl