Mijn naam is Jan Hamelink (64 jaar) en ik ben gespecialiseerd rij-instructeur. Met mijn automaat en schakelauto leer ik iedereen veilig autorijden in de omgeving Rotterdam, Dordrecht en Hoeksche Waard. Ik gebruik mijn expertise om jou te helpen als leren autorijden veel moeite kost.

Burgerlijke staat: getrouwd met Isa,  twee kinderen, zoon Mathias en dochter Bodine. angela-bloemsaat-fotografie-jan-hamelink-41

Woonplaats: Maasdam

Vooropleiding: HAVO

Sociale Academie: Maatschappelijk Werk

Beroep: rijinstructeur, gespecialiseerd in faal- en rijangst, trauma’s en fobieën, ADHD, autisme en mensen met een lichte lichamelijke of verstandelijke beperking.

Waarom ben ik gespecialiseerd?

Ik wil iedereen leren rijden. Maar omdat ik dit werk al zolang doe, is het voor mij geen uitdaging meer om een reguliere leerling te leren autorijden. Mij geeft het veel voldoening om juist die groep op te leiden die meer moeite heeft om te leren rijden. Ook ben ik gespecialiseerd in het weer op (de) weg helpen van rijbewijsbezitters.

Hoe ik hierop ben gekomen

De menselijke geest is heel fascinerend. Ik vind het leuk om het positieve in mensen te zoeken en te stimuleren. Menselijke gedragingen fascineren mij. Er is een punt in mijn leven geweest dat ik maatschappelijk werker wilde worden. Dat studeerde ik aan de Sociale Academie Karthuizer in Amsterdam. Die betrokkenheid zet ik nu in bij mijn rijschool. Door nu mijn energie en deskundigheid te geven, zie ik de rijder naast me groeien in zowel de vaardigheden als het zelfvertrouwen.

Ervaringsdeskundige

Sinds 1987 ben ik al rijinstructeur en vanaf 1999 werd mijn eigen rijschool opgericht. Een jaar later begon ik mij in rijangst te specialiseren, omdat ik in de praktijk zag hoe groot de invloed van rijangst en faalangst op mensen is. Dat veiligheid in het verkeer belangrijk is, weet ik juist  als ervaringsdeskundige. Op 14-jarige leeftijd overkwam mij namelijk een levensbedreigend ongeval, en het kostte een jaar om hiervan te revalideren. Opnieuw moest ik leren lopen. Vele jaren later liep ik nekletsel op door een

angela-bloemsaat-fotografie-jan-hamelink-45

aanrijding achterop. Hier had ik tot voor kort last van, want zware hoofdpijnen plaagden mij soms. Ook kreeg ik in 2011 buiten mijn schuld om een zware aanrijding. Hierbij brak de stuurairbag mijn borstbeen, wat twee maanden lang ademhalingsproblemen veroorzaakte.

Wat is mijn geheim?

Ik hou van mensen en help ze graag! Ik heb veel geduld en inlevingsvermogen. Ik breng graag het beste in mensen naar boven om de zelfredzaamheid te vergroten. Ik help je om je zelfvertrouwen stap voor stap op te bouwen. Ik pas mijn tempo en niveau aan op de leerling. Door mij juist te focussen op dingen die goed gaan, geeft dat vertrouwen.

Mijn motto is dus: maak je niet ongerust, want ik help je op (de) weg.

Rijschool Bel-Hamel heeft de openbare reviewtool ‘Klantenvertellen’ op de website. Hierop kan je je ervaringen en feedback kwijt. Je kan op het logo klikken om de reviews te lezen van mensen die je zijn voor gegaan.

klanten_vertellen banner

Bovag

Meer weten over BOVAG Rijscholen? Klik op het logo

Meer weten over het lidmaatschap? Klik op het logo!

Rijschool Bel-Hamel is aangesloten bij BOVAG-Rijscholen. Waarom? Omdat ik zeker van mijn zaak ben en dat wil ik aantonen  met mijn kwaliteitskeurmerk. Ik ben dan ook trots op mijn BOVAG-keurmerk voor mijn rijschool. Ook beschik ik over een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG), want dat is een van de eisen van deze branche-vereniging.

Bovag = kwaliteit

Het Bovag-keurmerk staat voor: kwaliteit, betrouwbaarheid en zekerheid. Een BOVAG-rijschool verzekert je bovendien van: breder aanbod, bredere service, hoger slagingspercentage en duurzaam je rijbewijs halen! In de winterperiode zijn er winterbanden onder de lesauto’s gemonteerd en bovendien zijn deze auto’s uitgebreid verzekerd. Tenslotte besteden BOVAG-rijscholen aandacht aan duurzaamheid tijdens de rijlessen.