Er zijn misleidende websites actief die adverteren met het aanvragen van een gezondheidsverklaring, meldt het CBR. Na de betaling word je namelijk doorgestuurd naar de website van het CBR, waar je vervolgens nog een keer moet betalen voor de officiële verklaring.

 

Het examencentrum meldt dat het meerdere klachten heeft ontvangen over misleidende websites. Klanten denken een Gezondheidsverklaring te kopen, maar in werkelijk wordt alleen betaald om doorgelinkt te worden naar de website van het CBR. Hierdoor betaalt de klant twee keer het bedrag.

Het CBR heeft actie ondernomen en zal de eigenaar/eigenaren van de websites sommeren de websites offline te halen.

Gezondheidsverklaring

Je moet een gezondheidsverklaring bij het CBR invullen als je rijexamen wil doen, als je rijbewijs verloopt op of na je 75ste en je wil verlengen, als je rijbewijs beperkt geldig is wegens een medische situatie, als je jouw groot rijbewijs wil verlengen of als je medische situatie is veranderd waardoor je twijfelt aan je rijgeschiktheid.

De gezondheidsverklaring kost nu nog 39,30 euro en volgend jaar wordt dat 41,50 euro. Deze kun je digitaal invullen via Mijn CBR.

Bron: rijschoolpro.nl