CBR Info 23-09-2021

Versoepeling en coronamaatregelen bij CBR

Vanaf zaterdag 25 september versoepelt het kabinet de coronamaatregelen. Dit betekent dat de anderhalve meter maatregel vervalt. Daarmee kan het CBR gaan opbouwen richting een normale dienstverlening.

Daar zijn we heel blij mee. Vanaf 25 september mogen meer kandidaten voor het theorie-examen tegelijk in een ruimte hun examen doen. Kandidaten en bezoekers hoeven ook geen mondkapje meer te dragen in de examenlocaties. En ook mogen instructeurs vanaf maandag 4 oktober weer meerijden met de tussentijdse toetsen, RIS-toetsen en faalangstexamens.

Tegelijk met de versoepelingen blijft ieders gezondheid het meest belangrijk en willen we ervoor zorgen dat de dienstverlening niet verstoord wordt door een corona-uitbraak op onze locaties. We versoepelen daarom voorzichtig en breiden de dienstverlening stap voor stap uit. De examens en toetsen in de auto blijven we afnemen met een mondkapje. En het ontvangen van meer theoriekandidaten bouwen we ook stapsgewijs op.

Sinds de herstart eind april zijn de openingsdagen voor theorie-examens bijna verdubbeld. Daardoor konden ruim 460.000 theorie-examens worden gedaan. Doordat we weer naar vollere zalen gaan verwachten we dat de wachttijd voor een theorie-examen korter zal worden.

Voor meer informatie over reserveringstermijnen van de examens: kijk op onze pagina.
Voor meer informatie over de corona-inhaalslag examens: kijk in ons dossier.

Mondkapjes

Net als in het ov blijft het gebruik van het CBR-mondkapje tijdens praktijkexamens, toetsen en rijtesten verplicht. Maar binnen onze locatie hoeft het mondkapje niet meer op. Er blijft iemand aan de deur staan om te voorkomen dat er teveel mensen binnen zijn.

Meerijden instructeur

Per maandag 4 oktober zetten we een eerste stap in het meerijden van een instructeur tijdens de tussentijdse toets, RIS-toetsen en faalangstexamen. Het dragen van een mondkapje is daarbij verplicht.

Bron: https://www.cbr.nl/nl/voor-rijscholen/nl