8

Ik voel mij op mijn gemak.

Mijn ervaring bij dhr. Hamelink ervaar ik als positief. Hij helpt je om over je angst heen te komen en geeft tips hoe met spanning om te gaan.

Geeft je inzicht hoe je in het verkeer moet rijden. Op een manier dat je het verkeer kan lezen. Hij stimuleerde mij om een proefles vrachtauto te nemen. Dat heeft er toe bijgedragen om nog beter mijn plaats op de weg in te nemen.

Bedankt voor alles.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puttershoek
10

Een doeltreffende rij opleiding die zich kenmerkt door uitstekend vakmanschap van de rij instructeur

Na jarenlang twijfelen of ik ooit nog nou proberen om mijn rijbewijs te halen, besloot ik toch de stoute schoenen aan te trekken en zocht ik op internet naar een rijschool die mij daar mogelijk bij zou kunnen helpen. Ik stuitte op Rijschool Belhamel en besloot contact te zoeken.

Ik maakte al gauw tijdens een proefles kennis met de rij instructeur, Jan, die mij verzekerde dat ook ik, met mijn 48 jaar, in staat zou zijn om een rijbewijs te halen. Inmiddels ben ik nu een jaar later in 1 keer geslaagd voor mijn rijbewijs.

Jan bezit de kunst om te zien WIE hij in de auto heeft zitten. Hij voelt feilloos aan welke aanpak iemand nodig heeft en gaat op een coachende en ondersteunende manier samen met de leerling letterlijk op weg naar het rijbewijs. Ik heb de juiste vaardigheden aangeleerd maar daarbij ook mezelf als mens ontwikkeld!

Jan is een zeer geduldige en vriendelijke opleider die mensen de ruimte biedt om te leren op hun eigen tempo. Er is geen druk, geen haast maar ruimte en erkenning. Niets is te gek! Het gaat je uiteindelijk gewoon lukken!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zuid Beijerland
8

Na jaren vol rij-angst en vermijden weer op de weg

Twee maanden geleden besloot ik dat ik na heel lang vermijden het autorijden weer wilde oppakken. Ik had 7 jaar helemaal niet meer achter het stuur gezeten en in de tijd daarvoor bestond autorijden uit veel spanning, huilbuien en hoofdpijn.

De stap zetten was het moeilijkste; ik weet nu dat ik de rij-angst in mijn hoofd groter heb gemaakt dan het was. Na 5 lessen bij Jan en veel oefenen is de grootste angst verdwenen en weet ik dat ik de komende tijd steeds meer vertrouwen zal opbouwen door veel te blijven rijden. Met ups en downs, maar dat is prima!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Deskundig en vriendelijk

Door de lessen durf ik weer op de snelweg te rijden en heb ik mijn zelfvertrouwen terug op de weg! Twijfel niet, maar boek een eerste les, je zal er geen spijt van krijgen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Een mooi mens, geweldige rijcoach en hele goede rijinstructeur

Jan heeft het voor elkaar. Van rijangst en geen rijbewijs, naar een rijbewijs en met vertrouwen in de auto. Een stukje achtergrond. Tijdens mijn eerste rijles op mijn twintigste kreeg ik een paniekaanval. Zo heb ik rijangst ontwikkeld en die heb ik vervolgens zeker 10 jaar weggestopt. Om met de angst om te leren gaan en dan toch eindelijk mijn rijbewijs te halen ben ik via Google bij Jan uitgekomen en ik zal het alvast verklappen: ik had geen betere kunnen treffen! Over Jan zijn kwaliteiten als rijinstructeur kan ik kort zijn. Betere zijn er niet. Jan heeft tientallen jaren ervaring en deze gebruikt hij om je goed voor te bereiden op het praktijkexamen. Deze voorbereidingen gaf mij het vertrouwen om op de dag van het examen met mijn faalangst en zenuwen om te gaan. Zo ben ik in één keer geslaagd.

Met alleen een geweldige rijinstructeur zou ik Jan tekortdoen. Jan heeft mij gecoacht om met mijn angsten om te gaan. Hij gaf mij het gevoel dat ik mezelf kon zijn en er was ruimte om over mijn angsten te praten. Samen met wat tips om met de spanning om te gaan begon het vertrouwen in de auto langzaam te groeien. Ik had een half jaar geleden nooit gedacht dat ik dit zou kunnen opschrijven, maar nu zit ik met vertrouwen in de auto! Boven alles is Jan vooral een heel mooi mens. Een mensen mens, die betrokken is bij iedereen die naast hem in de auto zit. Dankjewel voor de hulp, ik ga onze gesprekken missen! Tenslotte zou ik iedereen met rijangst willen vertellen dat je angsten aangaan en er mee om leren gaan het waard is. Twijfel niet om Jan op te bellen voor hulp. Zo hoef je het niet alleen te doen. Afgelopen weekend ben ik met vrouw en hondje naar het water gereden en het was het allemaal zo waard!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoeksche Waard
10

'Vaarwel angst' zei iedereen nadat ze bij Belhamel zijn geweest.

Tijdens mijn eerste les zijn mijn angsten besproken en kreeg ik een duidelijke uitleg over de auto waar ik in mocht rijden. Jan luisterde aandachtig, na iedere les bespraken we wat mijn verbeterpunten zijn. Tijdens het rijden, laat Jan een persoon zijn eigen ding doen, mits het niet te heftig, zo kan je erachter komen hoe jouw plan uitpakt. Jan gaat echt achter datgeen waarmee je zit, dus de snelweg oprijden bij mij... doormiddel van te doen leer je uiteindelijk. Op de snelweg ben ik bang, voornamelijk in de bochten en op de bruggen.

Jan vraagt eventueel wat jijzelf zou willen doen en blijft ten alle tijden rustig tijdens het rijden. Uiteraard verwacht je dit wel van een rij-instructeur, toch is het fijn als diegene echt zo rustig is en blijft, dit gaf mij een goed gevoel. Jan is niet alleen eerlijk over hoe veel lessen je nodig hebt, het gaat hem niet alleen om het geld, maar om je echt te helpen. Jan is een ervaren rij-instructeur die inspeelt op jouw angsten ( op een positieve manier natuurlijk), bij Belhamel kan je eigenlijk een psycholoog op wielen boeken:)

Ja, de prijzen zijn wat hoger, maar dat is echt niet voor niets. Kijk en leer!
Vorige week heb ik zelfs alleen gereden op de snelweg en dit had ik nooit eerder durven te dromen.

Nogmaals dank voor alles!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
9

Weer met vertrouwen op de snelweg en door tunnels

Alhoewel ik al 20 jaar mijn rijbewijs had, kreeg ik na een angstige rij-ervaring last van hevige rij-angst. Ik ben desondanks wel blijven rijden, maar snelwegen en tunnels vermeed ik en zo kwam ik na een paar maanden bij Jan terecht. Meteen de eerste les reed ik weer op de snelweg en door tunnels. Na de tweede les durfde ik langzamerhand ook weer alleen in mijn eigen auto de snelweg op. Jan heeft me in 5 lessen geholpen het vertrouwen weer terug te krijgen door samen met hem - in een voor mij veilige situatie - weer te wennen en vooral ook te ervaren dat ik ook met spanning prima kan rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Den Haag
10

Super vriendelijke rijinstructeur met veel ervaring.

Mijn eerste rijles bij een andere instructeur viel tegen, omdat ik volgens hem te veel vragen stelde. Bij Jan Hamelink was dit compleet het tegenovergestelde, hij vind het niet erg om verkeerssituaties of andere vragen vaker uit te leggen. Ik heb heel veel plezier gehad met z'n autorijlessen en kan het iedereen aanbevelen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vlaardingen
10

Super fijne instructeur/rijschool!

Mijn man heeft 11 jaar geleden bij Jan zijn rijbewijs gehaald en zo ben ik ook bij Jan terecht gekomen.
Een hele fijne instructeur, met veel geduld die mij stap voor stap alles geleerd heeft en nu geslaagd voor mijn rijbewijs!

Mede door zijn geduld en feedback merkte ik dat ik steeds zelfverzekerder achter het stuur stapte.
Ik ben dankbaar dat ik voor deze rijschool heb gekozen.
Dankjewel Jan, voor de leerzame en ook gezellige rijlessen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Beijerland
10

Fantastische instructeur!

Na meerdere rijscholen gehad te hebben waar ik niet mijn draai kon vinden, ben ik bij Jan uitgekomen. Het was echt een wereld van verschil! Ik heb helaas vele negatieve ervaringen mee gemaakt met andere rijscholen waardoor ik autorijden echt verschrikkelijk vond. Na een paar lessen met Jan begon ik het rijden echt leuk te vinden!

Jan had alle tijd voor me en zag meteen waar mijn valkuilen lagen, hierdoor heb ik in een korte tijd mijn rijbewijs alsnog weten te behalen. (waar ze bij andere rijscholen aangaven dat dit nog lang niet mogelijk was) Jan past de lessen precies op jou tempo aan waardoor je met een vertrouwd gevoel de weg op durft te gaan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Maasdam
10

Echt een aanrader!

Na enkele keren te zijn gezakt bij een anderen rijschool ben ik bij Bel-Hamel de eerste keer geslaagd! Waar andere niet de puntjes op de I konden zetten, kon hij dat wel. Echt een aanrader!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Klaaswaal
8

Een goede en betrouwbare rijschool.

Na 6 jaar niet meer gereden te hebben, heb ik dankzij Belhamel, de nodige ervaring en zelfverzekerdheid opgebouwd om de weg weer op te gaan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

TOP

75 jaar geworden……. Dat betekent voor mij naast een geneeskundige verklaring, ook een oogonderzoek en daarop volgend een rijtest bij het CBR om mijn rijbewijs te kunnen verlengen.
Voor deze test is een lesauto verplicht en de puntjes op de “I” moeten worden gezet als het gaat om het opheffen van ingeslepen foutjes en vooral gericht op “het zien” in het verkeer: Aandacht, waarnemen, keuzes maken e.d..

Rijschool BEL-HAMEL van Jan Hamelinck leek mij na googelen daarvoor een uitstekende keus.
EN DAT IS VANDAAG BEWEZEN !!!
Mede dankzij de aanwijzingen, opmerkingen, ingrepen en positieve instelling van Jan tijdens mijn rijlessen is a.h.w. de basis opnieuw gelegd voor mijn deelname in het verkeer in het algemeen en vooral mijn oplettendheid m.b.t. de factor “het zien”.
BEDANKT JAN !

Groet, H.
(Hoeksche Waard)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOEKSCHE WAARD
10

Vertrouwen !!

Heeft mij naar 7 jaar niet te hebben gereden ,weer het vertrouwen gegeven om mijn zelfstandigheid terug te geven ,Hele fijne instructeur met veel geduld !! Dank je Jan voor je fijne begeleiding
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht
10

Fantastische instructeur!

Na een lange tijd niet gelest te hebben, ben ik bij Jan terecht gekomen. Ik vond het rijles altijd verschrikkelijk en keek er altijd verschrikkelijk tegenop!

Niet met Jan! Hij neemt de tijd om je te leren kennen en ik probeert je echt te begrijpen.

Ik begon het rijden weer leuk te vinden en eigenlijk vloog de tijd altijd zo voorbij! De rijlessen waren zo gezellig dat ik mijn 'angst' vergat en 'gewoon' ging rijden. Met stappen vooruit en stappen terug, maar ook dan wist hij me weer te motiveren

Ik rijd nu zelfstandig en met een zeker gevoel overal naartoe. Iedereen die een duwtje in de rug kan gebruiken of het spannend vindt op de weg raad ik 100 % om aan om bij Jan te lessen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Krimpen aan den IJssel
8

20 jaar geleden voor het laatst gereden.

Nu weer les gehad van Jan, viel echt niet mee, zowel voor mij als voor Jan, die heeft volgens mij met gekromde tenen naast mij gezeten.
Toch na acht lessen kreeg ik de vraag of ik zelf weer zou durven rijden.
Aan zijn rustige manier van lesgeven heb ik veel gehad.
Bedankt Jan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puttershoek i
10

Hele fijne en goede rijschool.

Neemt de tijd als je het niet direct goed doet en rustig. Al met al zeer tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
10

Top ervaring!!

Gisteren heb ik mijn rijbewijs mogen behalen, dit was zonder de rijschool van Jan niet gelukt. Ik begon in een schakelauto, wat voor mij niet weggelegd was, Jan had dit al snel door. Ook met de automaat was het voor mij best wel kijken hoe en wat. Jan had altijd geduld met mij hij is streng maar rechtvaardig en leert je alles wat je moet leren tijdens een rijles met alle begrip en geduld. Hierdoor ben ik ook gegroeid tot waar ik nu ben met rijvaardigheid. Hij heeft nooit vertrouwen opgegeven. Door de deskundigheid van deze rijschoolhouder kan ik nu veilig op pad!

De laatste weken van de rijlessen voor mijn examen heb ik best veel gedoe gehad met het CBR door een fout vanuit hun, ik had mij in deze tijd geen fijnere instructeur kunnen voorstellen dan Jan die alles eraan heeft gedaan om mijn examen zo snel mogelijk opnieuw te laten doen ( door het CBR was dit uitgesteld) hij heeft alles voor zijn leerlingen over.

Bedankt jan voor alle kennis, en leuke gesprekken, en vertrouwen.

Ik raad iedereen deze rijschool aan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Numansdorp
10

Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde

In 1 keer geslaagd. Een geweldige instructeur die de tijd neemt om je dingen te leren, je op je gemak laat voelen en het niet erg vindt om iets meerdere keren uit te leggen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 's-Gravendeel
9

Eindelijk weer achter het stuur! Wow

Waar ik al bijna niet meer in durfde te geloven is toch gelukt: ik ben weer aan het rijden! Na het behalen van mijn rijbewijs (20 jaar geleden) nauwelijks gereden en het altijd vakkundig weten te vermijden. Verschillende opfriscursusjes geprobeerd; steeds met een averechts effect. Hopeloos voelde het. Totdat ik met Jan ging rijden! Het voelde meteen goed en minder uitzichtloos dan dat ik dacht. Zelfs op momenten dat ik het even niet zag zitten (Les 2: huilend achter het stuur), wist Jan me weer vol goede moed de weg op te krijgen. Hij zette de auto gewoon even aan de kant en nam alle tijd. Het prettige aan Jan is dat hij je steeds op je gemak weet te stellen, zonder (voor)oordelen luistert naar wat je zo spannend vindt en precies die dingen héél vaak met je blijft oefenen (zoals bij mij niet te snel de rem intrappen op de snelweg etc). Met Jan in de auto is er altijd rust, maar ook tijd om te lachen (zodat je het zelf ook allemaal wat minder ‘zwaar’/wat luchtiger gaat zien). Belangrijk is om tussendoor ook vooral zelf te blijven oefenen. Dat was voor mij lastiger omdat we geen automaat voor de deur hadden staan (en ik enkel af en toe kon oefenen in de auto van een familielid). Maar nu is het eindelijk zover! Een nieuwe auto (automaat) voor de deur! Er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open! Zelf kunnen gaan en staan waar ik wil! Het blijft voor mij nog steeds ook veel oefenen (en op momenten blijft er nog wat spanning, zoals in de spits op onbekende routes of in het donker), maar het gaat steeds beter! En wat ik echt nooit had gedacht, en me er bijna bij neer had gelegd nooit meer te gaan doen; is nu toch gelukt!! Ik rij weer!

Dit had ik veel eerder moeten doen! Voor iedereen die twijfelt hoe nu verder met het autorijden: bel Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Berkel en Rodenrijs
9

Snelle en effectieve les

Vanwege beginnende rijangst een les genomen bij Jan.

Een aantal praktische tips gekregen en direct gaan oefenen met hetgeen ik spannend vond.

Voor mij was dit voldoende, heb het vertrouwen terug en een dag later reed ik zelf weer zonder stress op de weg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
10

Sterk & zelfverzekerd de weg op!

Ik was nogal onzeker over het feit dat ik ooit zelfstandig de weg op zou moeten.
Dankzij Jan ben ik hier volledig overheen.

Jan is streng, maar rechtvaardig. Precies wat ik nodig had.
Ik heb in mijn lestijd veel van hem mogen leren & telkens voelde ik me een stukje zekerder.
Ik heb altijd open & eerlijk kunnen zijn, ook niet geheel onbelangrijk wanneer je je kwetsbaar voelt in een auto.
Tijdens de lessen focust Jan op je sterke kanten, in ieder persoon die bij hem in de auto stapt, ziet hij potentie.
Dit is iets wat iemand met (rij)angst goed doet.

Bedankt Jan!

Ik ben ontzettend dankbaar dat jij mijn rij-instructeur was & ik weet zeker dat er nog velen zijn die deze mening met mij (gaan) delen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Numansdorp
10

Weer de weg op na jaren niet gereden te hebben

Ik was sinds 2015 in het bezit van mijn rijbewijs, maar ik ben na het behalen van mijn rijbewijs hooguit 4 keer de weg op geweest. Na een klein accident ben ik niet meer achter het stuur gekropen en naarmate de jaren volgden werd mijn angst om te rijden groter en het vertrouwen dat ik dit kon, kleiner. Vrijwel direct na het invullen van het contactformulier belde Jan mij op en hebben we kort gesproken over mijn faal- en rijangst en de wens om desondanks de weg op te gaan. Voorafgaand aan de rijles wist hij mij op mijn gemak te stellen. Gedurende 5 rijlessen, ging het rijden mij beter af. Ik kreeg aandachtspunten en tips mee, waar ik tussentijds mee aan de slag kon. Wat Jan mij met name heeft geleerd is om regelmatig te rijden, mijn plek op de weg in te nemen en me vooral niet op te laten jutten en 'last but nog least', voldoende afstand bewaren tot je voorganger. Inmiddels ben ik in het bezit van een eigen auto en heb ik meerdere ritten gemaakt. Wil je graag leren rijden en heb je last van faal- en/of rijangst, dan kan Rijschool Belhamel van harte aanbevelen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht
8

Na ruim 25 jaar niet gereden te hebben ben ik eindelijk weer van de rij-angst af!

Jan heeft me prima geholpen om na ruim 25 jaar niet gereden te hebben weer zonder doodsangsten uit te staan de (snel)weg op te gaan. Leerde me rustig en geduldig mijn irreële angsten te overwinnen. Dingen die ik moeilijk vond deden we gewoon net zo lang tot ik het onder de knie kreeg.

Ben nu zo ver dat ik zelf weer rijd, ook op de snelweg. Terwijl ik al die jaren ervoor steeds zei dat het voor andere weggebruikers beter was als ik niet op de weg zat.

Ik ben heel blij dat ik met hulp van Jan weer kan gaan en staan waar ik wil! Ik had deze lessen jaren eerder moeten nemen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Capelle aan den IJssel
8

Fijne instructeur rustige lessen

Na tien jaar praktisch niet gereden te hebben, in drie lessen weer op weg!

Jan is een rustige man die luisterde naar mijn redenen om niet te rijden. Zonder hierover een oordeel te vellen. Hij nodigt je uit om het gewoon weer eens te proberen.
Hij is nuchter in het omgaan met mijn niet reëele angst.

Zijn aanpak van -gewoon beginnen en laten we maar kijken wat je je nog herinnert van de rijlessen vroeger- vind ik heel fijn.

Wijst weloverwogen op dingen die ik ook anders zou kunnen doen tijdens het rijden.
Noemde een ingreep 'een mooi leermomentje'

Doordat ik niet continu op fouten word gewezen en echt domme dingen heel rustig als leermoment worden benoemd voel ik me veilig in de auto naast Jan.

Vanuit dit veilige gevoel durf ik dingen te proberen. Er is alle ruimte om te leren zonder dat er angst voor fouten/het gevoel dom te zijn/boze instructeur/nadelige consequenties of wat dan ook waar je bang voor kunt zijn hoeft te zijn.

We oefenden eerst vooral situaties waar ik niet bang voor was (snelweg). En toen ik me niet meer zo angstig voelde achter het stuur zijn we in de binnenstad gaan rijden.

Na drie lessen dacht ik het wel zelf te kunnen en heb ik een autootje gekocht. Vrijheid blijheid. Bedankt Jan!

PS. Jan was attent en respectvol tegenover de oudere mensen die na mij les kregen. Jan stapte bijv. uit om ze in de auto te helpen en stelde vol liefde en geduld hun stoel goed af. Dit alles met oog en begrip voor de beperkingen van zijn klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Krimpen aan den IJssel
10

Rij angst overwonnen!

Na een auto-ongeluk is de schrik er bij mij goed in gaan zitten, zodanig dat ik niet meer durfde te rijden.
Na Jan te hebben benaderd na een maand of 3, ben ik begonnen met de rij begeleiding.

Met heel veel negatieve gevoelens en angsten en paniekaanvallen kwam jk de auto in stappen. Jan stelde me gerust en hield mij in de gaten met mijn aanvallen. Zo gezegd zo gedaan stap voor stap een zelfverzekerd gevoel gekregen in de auto. En nu 3 maanden later kan ik zelfstandig rijden zonder paniek!

Super dankbaar en raadt het zeker iedereen aan die hier de behoefte aan heeft.

Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
10

Eindelijk gelukt!

Na veel te lang gewacht te hebben, uiteindelijk toch Jan gebeld. Een beslissing wat ik achteraf veel eerder had moeten doen.

De twijfel en onzekerheid kwam vooral voort uit 'beren' in mijn hoofd, moeilijkheden die er niet waren. Ik dacht dat ik niet kon rijden. Na twee keer zaken durfde ik niet verder.

In werkelijkheid was mijn vorige rijopleiding daar de grootste oorzaak van. Meerdere rijinstructeurs die mij allen op een andere manier het rijden probeerden aan te leren. Met mijn twijfels werd bij de rijschool niets gedaan, ik was meer een nummer dan een leerling. Ook de onderbrekingen van afgelopen jaar hebben niet meegeholpen in mijn twijfels waardoor ik bijna een half jaar gewacht heb om Jan te bellen.

Tijdens de lessen kwamen we er vrij snel achter dat ik alleen maar moeite had met het schakelen. Ik had in mijn hoofd te weinig tijd voor zowel verkeer als bediening. Uiteindelijk van Jan het advies gekregen om te gaan rijden in de automaat. Daardoor ging ik meer om me heen kijken. En ging er letterlijk een wereld voor me open!

Ook deze keuze had ik veel eerder moeten maken. En dat schakelen lijkt leuk, maar die automaat is pas een luxe! Jan nam de tijd en heeft mij volledig op mijn gemak plaats laten nemen achter het stuur. Wat ik nu ook zonder Jan mag, want ik heb door hem mijn rijbewijs gehaald! Een hele fijne ervaring en ik ga nu vooral met vertrouwen de weg op!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Top!!

Na: 3 jaar autorijles, 2 rijscholen, 3x gezakt..

3 maanden geleden bij rijschool Belhamel terecht gekomen.
Na de introductieles wist Jan Hamelink precies waar mijn zoon's valkuilen lagen en waar de puntjes nog op de i gezet moesten worden.

Jan heeft mensenkennis, is geduldig en weet precies hoe hij om moet gaan met mensen met autisme.
Kortom.. erg tevreden én sinds vandaag een blije zoon mét rijbewijs!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Krimpen aan den IJssel
10

Goede rijinstructeur

Vrij duidelijk legt goed uit prima rijinstructeur
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Krimpen aan den IJssel
9

Ik kan eindelijk de weg op!

Na 7 jaar niet in de auto te durven stappen ben ik met Jan wel zover gekomen. Erg rustig, begripvol en praktisch. Tijdens de lessen had ik het gevoel dat alles verteld kon worden en dat daar ook naar geluisterd werd. Met paniekaanvallen en angst werd erg professioneel omgegaan. Ik durf eindelijk zelfstandig de weg op en zou niet gelukkiger kunnen zijn met deze nieuwe vrijheid!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werkendam
10

Rijtest faalangst overwonnen

Bij het verlengen van mijn rijbewijs vanwege het bereiken van de 85 jarige leeftijd kreeg ik bericht, van het CBR, dat ik daarvoor eerst een rijtest zou moeten doen.
Ondanks dat ik al ruim 50 jaar in bezit ben van een rijbewijs en een ruime km ervaring, zag ik zeer tegen deze test, die ik toch als een examen zag, op. Kortom extreme faalangst.
Het rijbewijs is zeker voor mensen op leeftijd erg belangrijk omdat andere vervoersmogelijkheden meer worden beperkt.
Bij Jan Hamelink heb ik buiten de opfris cursus de door mij gevreesde faalangst t.a.v. de rijtest overwonnen zodat ik 's morgens enigszins gespannen, maar wel vol vertrouwen de rijtest tegemoed zag.
Het resultaat is dat ik volgende week het 5 jaar geldende rijbewijs kan ophalen.
Jan bedankt zonder jouw lessen was dit niet gelukt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Capelle aan den IJssel
9

Ik ga het weer aan

Twaalf jaar geleden heb ik in een tunnel een eerste paniekaanval gehad. De jaren erna bleef het rijden op de snelweg een gevecht voor mij. De angst voor de angst had mij goed in de greep. sommige perioden ging het goed en dan ineens was het er weer.

Door de coronapandemie reed ik het afgelopen jaar minder op de snelweg en ging ik ook steeds meer opzien tegen de het rijden. Ik ging de snelweg zelfs vermijden of koos voor het openbaar vervoer. Tot het moment dat ik het zo zat was en hulp zocht bij Jan.

Door de no-nonsense benadering en rustige manier van begeleiden heb ik weer vertrouwen gekregen. Het gaat goed en als ik het gevoel krijg dat ik terugval dan neem ik gewoon weer een les bij Jan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- H.I.Ambacht
10

Na jarenlange angst om te rijden in korte tijd weer de snelweg op!

Door de rustige aanpak en het vertrouwen dat wordt gegeven, reed ik in zeer korte tijd weer op de snelweg na dit al een paar jaar niet meer te durven. Prettige manier van lesgeven, streng waar nodig, uitermate geruststellende stem, kortom heb je problemen met auto rijden? Jan is de man om ze samen met jou op te lossen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht
9

Luuk zijn droom komt uit.

Onze zoon Luuk heeft een beperking. Hij kan niet lezen en schrijven en hij heeft een lager IQ. Wij kwamen bij een klant die had ook een kleinzoon met ongeveer dezelfde beperkingen en die had wel een rijbewijs gehaald.
Wij zijn op zoek gegaan naar een rijschoolhouder op internet en kwamen al snel bij Belhamel uit.
De situatie uitgelegd en Jan zei daar komen we achter als ie een rijlesje doet. Zo gezegd zo gedaan en hij schijnt aanleg te hebben 🙂

Alleen het theorie wat was dat een ramp...
Zijn zus en zijn broer heeft hem veel geholpen, elke dag.
Intussen kwam Corona, dan weer niet rijden dan weer naar een poosje...
Voor de 8e keer is Luuk geslaagd voor zijn theorie.
En voor de 3e keer zijn praktijk.
Zijn droom is uitgekomen.

Ik zou tegen iedereen zeggen. Ga het gewoon proberen.
Jan straalt alle rust uit en heeft Luuk supergoed geleid.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht
10

Relaxed

Goeie ervaring gehad!eerste keer was spannend omdat Jan mij gelijk naar de snelweg loodste!uiteindelijk ging het steeds beter mede omdat Jan relaxed is.Tussen de 2 lessen die ik hebt gehad veel geoefend zodat het"normaal"gaat worden.

Heb je angst op de snelweg dan kan Jan je de juiste zet geven om je zelfvertrouwen terug te krijgen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Timmers
10

Vrijheid terug !

Nadat ik jaren geleden een keer bijna was “out” gegaan op de Brienenoordbrug had ik zonder het zelf door te hebben een angst ontwikkeld voor bruggen wat zich later ook ging uitbreiden naar angst voor tunnels.

Na al de jaren toch maar eens naar Jan gebeld om er voor eens en altijd van af te komen.

Jan is een heel vriendelijke, rustige man waarbij je je gelijk op je gemak voelt.

Jan gaat samen met je aan de slag om op een relaxte manier je probleem aan te pakken, zonder iets te forceren.

Dus mocht je twijfelen, bel Jan vandaag nog en ga aan de slag! Je zult zien dat je al heel snel weer dingen durft te doen wat je zelf wellicht niet verwacht gelijk !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Breda
10

Prettige opfriscursus met bruikbare tips

Na een lange tijd weinig gereden te hebben een opfrisles genomen. Gelijk weer een paar goede tips gehad om het rijden weer op te pakken. Ben ook meteen dat weekend met de auto op pad gegaan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Den Haag
10

ontezettend ervaren en goeie rijschool

bel-hamel is de perfecte rijschool. ik heb genoten van mij lessen en heb het in 1x gehaald. de lessen worden heel goed ingedeeld en je wordt super goed klaargestoomd voor het examen. Al met al een geweldige rijschool en zeker het geld waard!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Klaaswaal
10

Fantastisch, ik kan autorijden waar ik wil!

Ik heb al 22 jaar een rijbewijs en reed zo goed als nooit. Als ik de auto nam was ik angstig en de snelweg vermeed ik sowieso. Tot ik naar de drukte van de Randstad verhuisde en dacht...nu durf ik t echt nooit meer.... óf ik ga er wat aan doen. Dus Jan gebeld. Hij vond me geen hopeloos geval en binnen een kwartier zat ik op de A15...
Nu, na acht lessen, rijd ik alleen op de snelweg. En ik vind het nog leuk ook! Dankzij de besliste en rustige manier waarop Jan coacht heb ik eindelijk plezier van m'n rijbewijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hendrik Ido Ambacht
10

Rust in de auto

Van kwaad tot erger; eerste paniekaanval in een tunnel, dus tunnels werden vermeden. Maar ja, als je op de snelweg rijdt naar een onbekende bestemming, kun je best onverhoopt een tunnel tegenkomen. Dus stap 2; de snelweg niet meer op.
Uiteindelijk durfde ik ook niet meer in de stad te rijden en was rijangst een onomkeerbaar feit.
Na jaren balen, besloot ik er toch maar iets mee te gaan doen.
Ik belde Jan.
Hij had tijd. Ik eigenlijk meteen al spijt. Ik moest dus auto gaan rijden.

Het eerste wat ik zei: ik ga NIET op de snelweg en ook niet door een tunnel.

Jan zei: je mag ook gewoon weer uitstappen en naar huis, hoor…
De toon was gezet. Jan ging mijn angst niet uit de weg.
Een half uur na mijn bovenstaande uitspraak, reed ik over de snelweg.
Vol ongeloof.

Jan is een heel relaxte rijcoach. Hij stelde mij meteen op mijn gemak en loosde me over de snelweg en zelfs door tunnels heen.
Veel positieve feedback tijdens en na het rijden.

Omdat de afstand wat onhandig was voor mij (Den Haag) en Jan werkzaam is in Rotterdam en omstreken, heb ik besloten een coach dichterbij huis te zoeken.
Maar dankzij Jan zijn mijn eerste meters weer gemaakt en ben ik vastbesloten door te zetten!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Den Haag
10

Autorijden is niet meer eng!

Tien jaar geleden mijn rijbewijs gehaald, maar door vermijdingsgedrag een flinke autorijangst opgebouwd. Jan heeft me daar op een rustige manier door heen gecoacht, met realistische doelen en erkenning en begrip voor angstige gevoelens. Hij heeft me daarbij zelfvertrouwen gegeven, voor het rijden en ook hoe om te gaan met spannende situaties. Nooit gedacht dat ik in mijn eentje zou durven rijden, maar de eerste ritjes alleen heb ik er inmiddels op zitten! Af en toe vind ik het nog wel spannend, maar met elk ritje wordt dat minder. Ik heb er het volle vertrouwen in dat ik straks overal naar toe durf te rijden zonder angst.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Een fijne rijsfeer

Nadat ik drie jaar lang niet in een auto ben gestapt, heeft Jan mij geholpen om weer vertrouwen te krijgen achter het stuur. Door middel van duidelijke communicatie en een fijne rijsfeer was ik binnen twee lesjes alweer klaar om alleen de weg op te gaan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vlaardingen
10

Snelweg... angst weg!!!

Ik heb al tientallen jaren een snelwegfobie....had t al geaccepteerd als een feit en reed overal binnendoor naar toe of pakte t openbaar vervoer. Ik heb altijd gezegd dat ik er wel eens wat aan wilde gaan doen maar om de een of andere reden schoof ik dat steeds voor me uit.
Afgelopen najaar zat ik lekker in mn vel en vond ik het tijd worden om daar de eerste stap eens in te gaan zetten. Met in mijn achterhoofd de gedachte dat ik n hopeloos geval zou zijn... niet meer te redden voor n ritje op de snelweg.
En wat n openbaring... eerste les reed ik met Jan meteen de A16 op en zat na de les verbijsterd thuis te bedenken dat ik zonder paniekaanvallen of rare capriolen rondgereden had.

Jan is een topinstructeur die meteen een sfeer schept waarin je met je angsten en onzekerheden aan de slag kan en durft. Voor mij werd in twee lessen duidelijk waar het probleem precies zat en gingen we hiermee aan de slag. Ik ben verbaasd over de snelheid waarmee ik door coaching en wat kleine aanwijzingen mijn probleem wist aan te pakken en dankzij Jan rijd ik nu “gewoon” weer via de snelweg naar mijn bestemmingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
10

Mijn mobiliteit weer teruggekregen met hulp van een ervaren instructeur

Door verschillende nare ervaringen had ik een angst opgebouwd voor het rijden op snelwegen. Eerst manifesteerde die angst zich 's avonds, later ook overdag. Op een bepaald moment was het niet verantwoord meer om op de snelweg te rijden. Toen heb ik de hulp van Jan ingeroepen. In 2 lessen kwamen we erachter dat er niets mis was met mijn rijvaardigheid. Ik zou wel baat hebben bij een modernere auto bij voorkeur een automaat zodat ik mijn energie niet meer in het schakelen hoefde te steken. Ik had zelf ook al het gevoel gekregen dat mijn oudere auto, die nalatig onderhouden was door de garagist, bijgedragen had aan de ontwikkeling van mijn rijangst. Omdat je niet meteen een andere auto aanschaft, heb ik met de tips van Jan regelmatig geoefend. Dat ging steeds beter. Na verloop van tijd heb ik de stap gezet en een recente auto aangeschaft. Sinsdien gaat het rijden op de snelweg weer als vanouds: zonder stress en zonder angst.

Aan iedereen met rijangst > durf de stap te zetten en ga op zoek naar hulp. Je zult zien dat je onder begeleiding van een ervaren instructeur inzichten opdoet en vooruitgang boekt. Ik dank Jan voor zijn hulp bij het terugkrijgen van mijn mobiliteit.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gemeente Westland
8

Jan coacht je de snelweg weer op!

Bedankt!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vlaardingen
10

Hij leert mij zeker rijden!

Toen ik begon bij Van Belhamel. Was ik erg onzeker over mij kunnen. Na 2 lessen was deze onzekerheid weg en gaf hij mij genoeg vertrouwen om verder te gaan met rijlessen.

Kortom, de sfeer in de auto is heel fijn. en leert je niet alleen je rijbewijs halen maar hij leert je ook om met zekerheid rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Maasdam
10

Na een les al zoveel meer zelfvertrouwen om weer de snelweg op te gaan

Ik had geen idee wat ik van een les kon verwachten en zag ook echt niet hoe ik van die angst afgelopen kon worden want niemand anders ging voor mij rijden maar ik ben na een les al zoveel verder. Nu is het een kwestie van doorpakken, niet opgeven en zelf blijven rijden (ipv ernaast te gaan zitten)
Heel erg bedankt nogmaals!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
10

Goede rijschool, prettige sfeer, van mijn angst af geholpen!

Ik heb mijn rijbewijs, maar durfde eigenlijk vanaf het begin al nooit te rijden. Uiteindelijk heb ik besloten om contact op te nemen met Rijschool Belhamel. Hier heb ik een aantal lessen gevolgd, waar ik enorm veel van geleerd heb, ben uitgedaagd maar waar ook gekeken werd naar mijn angst en mijn grenzen. Ik kan met zekerheid zeggen dat deze ervaring mij geholpen heeft: ik durf inmiddels weer zelfstandig de weg op, iets wat anders nooit was gelukt!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Goede rijschool om van je rijangst af te komen.

Autorijden dat kon ik maar bruggen, snelwegen en tunnels durfde ik al jaren niet meer overheen of doorheen. En dan wordt je wereld toch kleiner of je bent afhankelijk van anderen terwijl jezelf een rijbewijs en auto hebt. Jan heeft me op een rustige manier van mijn angst afgeholpen. Uiteindelijk doe je het zelf maar dat duw(tje) in de rug is net wat je nodig heb. Leuke bijkomstigheid is dat ik gelijk een opfrisbeurt heb gehad qua rijden en verkeersregels.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht
10

goeie rij instructeur, geduldig en altijd vriendelijk

in het begin was ik onzeker en had ik faalangst, maar dankzij jan en zijn lessen ben ik geslaagd en heb ik geen angst en kan ik met zekerheid de weg op.

als je niets begrijpt, geen probleem jan legt het goed en makkelijk uit.

houd van een praatje en houd het lekker gezellig.

zeker een aanrader
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Prettige en leerzame rijlessen met een geduldige en gezellige instructeur

Omdat ik een rijtest moest afleggen bij het CBR heb ik rijlessen genomen bij Jan. Na 2 jaar geen auto te hebben gereden was dat wel even wennen. Jan heeft mij de nodige dingen uitgelegd, mijn kennis weer opgefrist en mij vooral geholpen om weer zelfvertrouwen te krijgen achter het stuur. Hartelijk dank!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Capelle aan den IJssel
10

Met een mega veel zelfvertrouwen de weg op!

Heel lang ben ik bang geweest om de weg op te gaan en een begin te maken aan mijn rijbewijs. Na lang twijfelen toch Jan gebeld. Dit was het beste besluit wat ik kon maken. Voorheen vond ik het mega spannend om te gaan rijden, nu doe ik het met plezier en ben ik de auto niet uit te krijgen.

Ik sta nog steeds perplex van dit resultaat, maar mede door Jan is het toch gelukt. Wat ik vooral prettig vind is dat Jan echt de tijd neemt, geen haast. De focus ligt op rust en vertrouwen. En dat vertrouwen heeft Jan mij elke rijles opnieuw gegeven. Daarnaast tallozen fijne gesprekken gehad, hierdoor had ik bijna niet meer door dat ik het spannend vond om in de auto te zitten.

Al met al een zeer fijne rijopleiding gehad bij Belhamel, waar het belang van veilig en met vertrouwen rijden voorop staat!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht
8

Een fijne rijschool

Hele goede en fijne samen werking heel goed
In werken met mensen met autisme .Heeft veel geduld.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
10

Wacht niet langer: doen!

Op mijn 18e had ik rijlessen (en rijexamen) in Den Helder. Geen snelwegen! Ook na het behalen van mijn rijbewijs, reed ik nooit op de snelweg. Mijn vriendje van toen reed graag en ik vond dat wel makkelijk 🙂

In februari van dit jaar is mijn toenmalige vriendje (inmiddels 38 jaar mijn echtgenoot) overleden. Het was voor mij als zestigjarige: nu of nooit. Maar er bleken zoveel aanbieders op het gebied van rijangst. De website van Jan Hamelink sprak me aan: helder, empathisch en zonder ‘gladde praatjes’ van een rijschoolhouder die ‘rijangst’ er wel eventjes bij doet.

Bij de intake-rijles hebben we samen mijn probleem geanalyseerd: wat kon ik wel en wat niet en waar moest de nadruk liggen bij de lessen. Ik kreeg alle ruimte om de meest domme elementaire vragen te stellen, zoals ‘hoe weet ik nu of ze me wel de ruimte geven om in te voegen?’. Jan gaf mij antwoorden op die vragen, maar ook meer basis tips en trucs over gebruik van spiegels etc.

Per les analyseerden we halverwege samen waar de knelpunten zaten. Jan kon het mij telkens goed uitleggen, waarbij hij soms ook pen en papier pakte om de betreffende verkeerssituaties te verhelderen. En vervolgens gingen we dan weer de snelweg op.
Tot mijn eigen verbazing waren er maar 6 lessen nodig. Ik rijd nu door heel Nederland. Ik vind het nog steeds spannend, maar niet meer ‘eng’. Ik voel mij nu een stoere vrouw en mijn zelfvertrouwen groeit met elke rit! Dankzij de goede, vriendelijke en doortastende aanpak van Jan.

Dus ik zeg: twijfel niet langer…Bel Hamel! Doen!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leidschendam
10

Super

Het enige waar ik spijt van heb is dat ik Jan niet veel eerder om zijn hulp heb gevraagd!
5 jaar lang de auto laten staan en na 2 sessies met Jan alweer het zelfvertrouwen om zelf te gaan oefenen.

Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Fijne begeleiding en coaching

Goede en professionele begeleiding, waardoor ik nu eindelijk van mijn rijangst af ben. Hartelijk dank!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Middelharnis
10

positief

Na nare ervaringen in het verkeer(wat familie overkwam) werd ik zelf na 32 jaar onzeker in het verkeer
Daarom besloot ik voor mezelf om mijn rijvaardigheid te laten beoordelen en een paar rijlessen te nemen
Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb
Na 2 lessen ben ik nu zover dat ik weer zelf de snelweg opga en dankzij jouw tips JAN en (opbouwende) kritiek zeker met vrachtverkeer weet ik nu beter hoe ik moet anticiperen ,vooruitkijken meer afstand houden etc
Ook verhelderend om het boekje Veilig op weg door te lezen

Jan bedankt

Nanette Ham Nieuw_Beijerland
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Nieuw-beijerland
9

Goede doelgerichte rijlessen

Goede uitleg, doelgerichte lessen om zo veilig mogelijk weer auto te leren rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
8

Geeft je je zelfvertrouwen terug.

Na 2 lessen van Jan rij ik weer met veel meer zelfvertrouwen over snelwegen en bruggen. Jan voelt perfect aan waar mijn probleem lag. Ik had deze lessen veel eerder moeten nemen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bodegraven
8

Goede rijschool.

Heeft mij goed geholpen weer op weg te gaan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Nog iedere dag blij dat ik Belhamel heb gebeld!

Hoewel het alweer een jaar geleden is dat ik mijn laatste rijles had bij Jan, ben ik nog steeds zo dankbaar en blij met de begeleiding die ik destijds gekregen heb dat het zeker nog een recensie waard is!

Iets meer dan een jaar geleden ben ik begonnen met rijlessen bij Belhamel, nadat ik al een aantal jaar last had van rijangst en de snelweg niet meer op durfde als gevolg van een auto-ongeluk. Jan zag en voelde meteen goed aan welke begeleiding ik nodig had, hieruit bleek zijn deskundigheid en ervaring met het werk als rijangst-coach. Zowel de feedback als complimenten die ik kreeg zorgden ervoor dat ik weer vertrouwen kreeg in mezelf achter het stuur. Hiermee nam tegelijkertijd mijn rijangst steeds weer iets meer af.

Tegen het einde van mijn begeleiding moest ik helaas abrupt met de rijlessen stoppen vanwege gezondheidsklachten. Desalniettemin merk ik nu een jaar later nog steeds het effect die de lessen bij Jan voor mij hebben gehad!! In de auto stappen en het ''eiland'' (Hoeksche Waard) afrijden is weer ''gewoon'' (en niet iets waar ik vooraf enorm angstig door word). Iets wat voor mij al jaren niet meer ''gewoon'' was en wat ik mij twee jaar geleden ook niet voor kon stellen dat het zo zou worden.

Kortom: enorm blij met de begeleiding die ik gekregen heb en zeer zeker een aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoeksche Waard
9

Eindelijk de weg op

Na medische problemen was ik bang verder te gaan met mijn rijlessen. Jan gaf mij vertrouwen door naast kritiek veel complimenten te geven, maar ook te praten over mijn angst. Hij voelde goed aan wanneer ik even rust nodig had en ook al was dat midden in de les stonden we even aan de kant om te rusten. Nu eindelijk mijn examen gehaald en afgelopen week voor de eerste keren zelfstandig rustig de weg op.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Klaaswaal
9

De wijde wereld weer in!

Na jarenlang de snelwegen, bruggen en tunnels te hebben vermeden, heb ik (gelukkig) bedacht dat er iets moest gebeuren. Na enkele lessen met Jan durf ik zelf weer de snelweg op en ben ik niet meer angstig om een tunnel in te gaan! Het heeft me erg geholpen en ook fijn om na 37 jaar rijbewijs weer bijgespijkerd te worden! ( betreffende de theorie). Superfijn om de stap te hebben gezet!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rhoon
10

Een aanrader

Omdat ik 6 jaar niet meer achter het stuur had gezeten en twijfelde of ik veilig de weg op kon, heb ik een afspraak voor een rijles gemaakt.
Ik werd direct gerustgesteld en na een duidelijke uitleg over de auto ben ik gaan rijden. Het ging prima, ik kon wel merken dat het even geleden was, maar gedurende de les ging het steeds makkelijker.
De tips die tijdens het rijden werden gegeven waren fijn.
Wel werd een opfrisboekje theorie aangeraden, niet zo vreemd, in oktober heb ik 40 jaar mijn rijbewijs en er is nogal wat veranderd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Strijen
9

Fantastisch! Met 1 les weer zeker!

Ik heb 1 rijles bij Jan gehad vanwege het feit dat ik rijangst heb. Na een telefonisch consult kon hij dus al inschatten dat hij mij met een automaat moest ophalen ipv met een schakelauto. Hij haalde mij op en ik voelde meteen al een bepaalde rust. Had ik nou rijangst of had ik gewoon moeite met schakelen ivm gebrek aan ervaring? Na 1 les heeft Jan mij duidelijk gemaakt dat ik gewoon in een automaat moet gaan rijden en dat er verder niets mis is met mijn rijgedrag. Nooit gedacht dat ik na 1 les weer zin had om de weg op te gaan! Super bedankt Jan! Door jouw kennis en kunde al voorafgaande de les, wist je precies wat mij zou helpen! Ik ben dus geholpen. Automaat aanschaffen en weer de weg op! Aanradertje deze!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
9

Veel geleerd in drie lessen

Doordat ik de laatste vijf jaar steeds minder ging autorijden was ik erg onzeker geworden op weg.

Met de adviezen en het opfrissen van de verkeersregels door Jan, durf ik weer meer te gaan rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Middelburg
10

Hele fijne rijlessen en in 1x geslaagd!

Na de fijne rijlessen en een hoop geleerd te hebben heb ik in 1x mijn rijbewijs weten te halen! Jan weet alles wat je moet weten om je rijbewijs te behalen! 🙂
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
10

Nooit durven dromen!

Met bibberende knieën heb ik Jan gebeld met de vraag mij van mijn rijangst af te kunnen krijgen.
Geen probleem voor Jan.
1e les meteen de snelweg op. Heb het zelf niet echt kunnen beleven...Ik deed het maar wist niet wat ik had gedaan.
2e les huilend in de auto... Jan bleef kalm. Vroeg of ik de snelweg opdurfde. Nee was mijn antwoord.
Dus door de hoeksche waard geturfd tot dat Jan zei: ik wil toch wel even een stukje snelweg met je nemen. Als je h eet te eng vindt kan ik de hele auto overnemen. Dus huppetee de snelweg op.

Ging goed! Besefte dit keer wat ik deed.
3e les hebben we mijn ( in mijn hoofd) moeilijke wegen genomen. Kreeg meer vertrouwen, weet steeds meer wat ik doe.
De daarop volgende 2 lessen echt ( voor mij) hardcore de snelweg op. En...... gelukt!!!!

Ik had nooit durven dromen dat dit zou gaan slagen.
Jan je hebt me echt heel goed geholpen, door rustig maar kordaat met mij om te gaan. Je hebt mij veel inzichten gegeven waardoor ik nu steeds meer vertrouwen krijg op de snelweg.

Aanrader!!!!! Ik durf nu de snelweg op. Ik kan komen waar Ik heen wel en ga de onbekende wegen ook onderzoeken.

Erg blij met jou!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oudbeijerland
10

Rijles volgen met een instructeur naast je die weet waar hij mee bezig is.

Rijschool Belhamel is mij zeer goed bevallen, want buiten het feit dat het een deskundige man is waar je naast zit is er ruimte voor een praatje en leer je autorijden in een veilige en vertrouwde omgeving.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Maasdam
8

Hele goede ervaring met rijlessen

Jan is heel rustig en kan je op een andere manier naar het verkeer laten kijken. Je laten inzien hoe je op de meest veilige manier kan autorijden door tips en adviezen te geven. Zo krijg je zelf weer de controle terug over het autorijden en vergroot het je zelfvertrouwen in de auto weer.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
9

De rijlessen zijn een goede ondersteuning in het terug vinden van ontspannen autorijden.

Het autorijden was geen prettige/ontspannen ervaring meer na een aanrijding van achteren(met een whiplash als gevolg).

Jan heeft mij inzicht gegeven in mijn spanningen. Met die inzichten kon ik aan het werk aan de hand van opdrachten. De opdrachten gaven een fijne afleiding waardoor ik geen tijd meer had om op de enge dingen te letten(dat voor spanning zorgde). Na drie lessen durfde ik het weer aan om alleen verder te gaan met mijn nieuwe manier van autorijden.

Ik vond Jan een rustige en fijne man om les van te krijgen. Hij stelde mij op mijn gemak en had een positieve en opbouwende manier van inzicht geven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schiedam
9

Top rijschool na trauma

Rij instructeur Jan heeft veel aandacht voor zowel psychische- als fysieke klachten. Stelt de rijlessen hierop samen. Hij is erg geduldig en weet de persoon in kwestie op zijn gemak te stellen.

Na twee lessen weer in mijn eigen gestapt en zelf gaan rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Spijkenisse
9

zelfvertrouwen terug gekregen

Al jaren lang (15 jaar) reed ik zeer sporadisch en met grote angst. Ik vermeed autorijden en was dus altijd afhankelijk van OV of mijn man als ik ergens heen wilde reizen. Met een nieuwe baan in het vooruitzicht (met auto) moést dit veranderen!

Met een 5-tal rijlessen met Jan durf ik nu de weg weer op en rijd ik weer lange stukken en vooral ook op de snelweg (want daar was ik het meest angstig voor). Door het vertrouwen dat Jan mij gaf, durfde ik langzamerhand ook mezelf steeds meer te vertrouwen achter het stuur.

Heb je last van rijangst, vermijd je die auto en wil je er iets aan doen. Bel Jan, hij helpt je écht!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
8

Goed steuntje in de rug

Na 2 lessen en zelf ‘oefenen’ heb ik weer voldoende zelfvertrouwen om de (snel)weg op te gaan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Voorschoten
10

Uitstekend

Alsnog mijn rijbewijs gehaald!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Capelle
10

Heel bekwame begeleiding bij rijangst

Na jarenlang het autorijden te hebben vermeden (met name de snelweg) heeft Jan me in slechts 3 lessen weer het vertrouwen in het rijden terug gegeven. Dankzij de rustige en bekwame begeleiding rijd ik ik weer zelfstandig op de snelweg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

goede rijschool!

goede rijschool!

veel geleerd

Rijbewijs gehaald!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Strijen
10

Vakkundig en bekwaam

Jan is een vakman. Dat merk je aan alles tijdens de lessen. Of je nu eigenwijs bent, autisme hebt of ADHD. Jan heeft ervaring met allerlei mensen die niet zomaar even een rijbewijs halen, en dat merk je. Vandaag ben ik in een keer geslaagd!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
10

Vertrouwen gekregen in het autorijden

Met de rijles van Jan ben ik over de gedachte heen gekomen dat ik nooit een rijbewijs zou behalen. Met veel vallen en opstaan, opbouwende feedback, en met kleine stapjes steeds wat meer zelfvertrouwen, kan ik toch zeggen dat ik inmiddels mijn rijbewijs heb behaald! Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Een top rijschool

Ik heb een goede ervaring dankzij goede lessen heb ik weer een mooie droom werkelijk kunnen laten worden iedereen die die rij angst of een peperking heeft deze rijschool is perfect om je te op de weg of aan een mooie droom te laten uitkomen alle lof aan jan dank je wel m.v.g Johan lodders
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puttershoek
10

Echt een geweldige begripvolle man!

Een van de weinige goede rijscholen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht
10

Ik rij weer

Samen met Jan weer de weg op gegaan.
Ja ook gelijk de snelweg op, met de rustige aanwijzingen en aansporingen is het mij gelukt.

Ik rij weer auto en ben er super blij mee, soms nog een beetje spannend maar het wordt steeds normaler.

Bedankt Jan om mij weer aan het rijden te krijgen! Van harte aanbevolen, gewoon doen!

Irene den Hollander
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
9

Jan heeft mij het vertrouwen terug gegeven om weer de weg op te gaan

Na 25 jaar probleemloos rondgereden te hebben, kreeg ik door een ongeluk na verloop van tijd stress tijdens het autorijden en dan voornamelijk op de snelwegen. Autorijden was geen pretje meer.
Met Jan naast je krijg je snel de rust en het vertrouwen terug om weer met plezier te gaan autorijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
10

Taxichauffeur krijgt rijles!

Daar zit je dan....45 jaar rij-ervaring waarvan de laatste 10 jaar als taxichauffeur. Appeltje-eitje zou je zeggen. Ware het niet dat je gevloerd bent door depressies en een zombie bent door de bijbehorende medicatie. Die middelen zijn erger dan de kwaal: je zicht is met 30% vermindert, je reactievermogen is super traag en de onzekerheid slaat toe. Zo ook achter het stuur. Resultaat: nauwelijks nog autorijden en zéker niet op de grote weg. Na 2,5 jaar tobben zag ik het licht! Neem een keer een rijles! Het licht ging feller branden toen ik Belhamel ontdekte: een rijschool voor 'probleemgevallen'.
Toegegeven, het duurde nog wéken voor ik een afspraak met Jan maakte. Ik moest toch wel wat overwinnen om in een lesauto te stappen en het moment dat Jan er stond voor de eerste afspraak was best wel een dingetje... Maar daarna ging het alleen maar beter!
Jan stelt rake vragen en....hij begrijpt waar je het over hebt! We reden met name op de grote weg, wat spannender situaties als weefvakken, invoegen, snelheid maken, inhalen van vrachtverkeer. Situaties die vroeger domweg mijn werk waren. Tijdens het rijden beoordeel je je spanning steeds met een rapportcijfer en dat geeft je een heel helder inzicht. Na de eerste les ging ik oefenen met m'n schoonzoon om weer ervaring op te doen, na de tweede les ging alweer alleen de weg op. Ik nam nog een derde les om Het Nieuwe Rijden op te frissen, want dat was er in de praktijk gewoon nooit van gekomen. Ik rijd weer! Jan! Dank je wel! Of ik ooit nog op de taxi kom, is een ander verhaal, maar voor nu ben ik blij dat ik niet meer zo beperkt ben én dat ik de onzekerheid kwijt ben. Ik raad het iedereen aan die zich belemmerd voelt om te rijden, of het nu grote weg, bij avond, tunnels of bruggen zijn. Gewoon doen!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
9

goede service, goed behandeld

Super ervaring! Na 10 jaar (bijna) niet gereden te hebben vanuit rij-angst heeft Jan mij in 3 lessen weer op de weg gekregen. Ik vond het ongelofelijk. Zijn manier van lesgeven heeft veel indruk op mij achtergelaten. Je kunt aan alles merken dat Jan een ervaren instructeur is die iets extras kan bieden. Twijfel dus zeker niet om te beginnen bij rijschool belhamel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Nieuwerkerk
8

goede service, goed behandeld

Goede begeleiding, heeft mij erg geholpen om mijn onzekerheid in het verkeer weg te nemen. Voor zowel automaat als handgeschakelde auto. Ook fijn om dat eens te kunnen proberen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
10

perfect, zeker aan te bevelen

Na heel lang rijles te hebben gevolgd en een praktijkexamen te hebben afgelegd gaf mijn vorige rijleraar aan dat hij me niet verder meer kon helpen. Dit had te maken met dat ik onzeker was en de informatie niet goed tot me kon nemen. Na drie maanden les te hebben gehad ben bij rijschool Belhamel ben ik eindelijk geslaagd! Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vlaardingen
10

perfect, zeker aan te bevelen

Met Jan naast mij voelde ik mij vertrouwd en eindelijk iemand die mij begreep dat mijn snelweg angst reëel is. Ik kreeg tijdens het rijden tips en de puntjes op de i en natuurlijk tops. Tip waar ik hem dankbaar voor ben is: het hulp boek rijangst en de nazorg die hij biedt. Interesse in stimuleren en op de hoogte houden over wat goed en niet goed gaat maakt Jan een top rijinstructeur.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- ARKEL
9

goede service, goed behandeld

Hele goede rijschool. Jan is een deskundige rij instructeur die je vertrouwen geeft en goed kan inschatten waar het probleem zit. Na 6 lessen voel ik mij een stuk zekerder en durf weer de weg op.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Den Haag
8

goede service, goed behandeld

Ik heb goede lessen gehad en veel geleerd!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Westmaas
8

goede service, goed behandeld

Na acht jaar bijna niet achter het stuur te hebben gezeten, was ik toch een beetje bangig geworden. Al na drie lessen (waarbij goede en praktische tips werden gegeven), durfde ik alweer met vertrouwen in een auto te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
7

voldoende, een redelijke ervaring

Ik heb 3 lessen gevolgd bij Jan, omdat ik mij erg opgejaagd voelde in het verkeer. Ik heb vroeger een nare ervaring gehad toen ik net mijn rijbewijs had. De motor sloeg toen 3 x achter elkaar af voor het stoplicht, waardoor iedereen ging toeteren. Dit opgejaagde gevoel heb ik 3 jaar gehad en ik durfde niet alleen te rijden. Na 3 lessen voelde ik mij al veel rustiger. Ik durf nu weer meer alleen te rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vlaardingen
9

goede service, goed behandeld

Vanaf het moment dat je bij Jan in de auto stapt merk je al meteen hoe betrokken Jan met zijn leerlingen is. Jan luistert goed naar je verhaal en schetst op basis van je verhaal een plan van aanpak. Jan is eerlijk, verbloemt niets en is daar waar nodig een tikkeltje streng. Jan zal nooit tegen je schreeuwen of uitvallen of je minder waardig laten voelen. Hij zal tegen je zeggen "dat vind mijn auto niet zo fijn" of "hij moet nog langer mee". Daarnaast zal Jan altijd de verkeerssituatie voor je schetsen en haarfijn uitleggen wat er goed en/of fout ging. Jan heeft voor elkaar gekregen wat mijn vorige twee instructeuren niet voor elkaar kregen. Met een minimaal aantal lessen mij zelfverzekerd het examen in laten stappen. Jan is een ware aanbeveling voor iedereen met faalangst, rijangst of een "beperking" of iedereen die van wat extra aandacht houdt. Laat je niet afschrikken door de prijs, want ik heb bij Jan veel minder lessen gehad dan voorgaande instructeuren. Kies kwaliteit over kwantiteit!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puttershoek
9

goede service, goed behandeld

Door rijangst 8 jaar niet gereden en dit jaar eindelijk de stap genomen om hier iets aan te doen. Al na 2 lessen bij Jan bemerkte ik dat het rijden eigenlijk erg goed ging en beide vonden we dat ik er wel klaar voor was om zelf de weg weer op te gaan. Het was fijn om met Jan naast me weer wat zekerheid achter het stuur te krijgen. Jan is rustig en geduldig, maar ook erg duidelijk als iets niet goed gaat. Dankzij zijn tips en trucs durf ik het weer aan. Morgen ga ik kijken naar een eigen autootje!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gorinchem
10

perfect, zeker aan te bevelen

Hiervoor bij twee andere rijscholen gereden, helaas zonder het gewenste resultaat. Vervolgens ben ik bij Belhamel terechtgekomen, omdat er toch een soort van faalangst in me sluipt zodra er (af)gereden moet worden. Die angst werd al snel minder naarmate ik vaker bij Jan in de auto stapte. Hij stelt je duidelijk op je gemak en is, zoals al op de website beschreven wordt, écht gespecialiseerd in het begeleiden van mensen zonder die 100% zekerheid achter het stuur. Mede dankzij hem heb ik dat van me af laten glijden en ben ik direct geslaagd. Bedankt!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
9

goede service, goed behandeld

Fijne lessen gehad, en veel geleerd. Ik vond op de snelweg rijden spannend en had hierdoor angst gekregen. 3 lesjes gehad en het gaat nu gelukkig weer goed. Veel tips gekregen en het was zeer leerzaam, ik ben blij dat ik deze stap hebt genomen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
9

goede service, goed behandeld

Zeker aan te raden voor mensen die onzeker zijn in het verkeer of last hebben van rijangst. Jan heeft veel geduld, is duidelijk, geeft goede tips en heeft het beste met je voor! Ik durf sinds kort weer deel te nemen in het verkeer dankzij Jan. Bedankt!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

perfect, zeker aan te bevelen

Na 13 jaren weer op de snelweg en dat ook zonder rijangst . Ik stap onbezorgd in mijn auto en rij weg . Het stresserig gevoel , buikpijn en angst heb ik allemaal niet meer . Dat ook allemaal dank zij Jan heb ik mijn rijangst overwonnen . Na 5 lessen kan ik weer zelfstandig rijden en gaat steeds beter . Jan heeft mij geholpen met rijangst . Zeer goeie rijschool , echt een aanrader . Jan nogmaals hartelijk dank 👍💐
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

perfect, zeker aan te bevelen

Ik kan de lessen bij Jan van harte aanbevelen. Een paar maand terug had ik nooit gedacht dat ik zo ver zou komen. 15 jaar niet gereden, voor mijn eerste rijles zat ik echt met klamme handen te wachten tot de auto voor zou rijden. De eerste les zaten we meteen al op de snelweg en dat was even wennen weer, zeker omdat ik helemaal nooit op de snelweg had gelest. Maar met de kalme uitleg en hulp van Jan ben ik nu na 8 lessen zover dat ik een auto heb gekocht! En ook daarmee heeft Jan geholpen, hij nam speciaal de tijd om met me een proefrit te maken en te helpen een goede auto uit te zoeken. Wat een topservice en betrokkenheid, heel erg bedankt!! Nu wordt het zelf weer kilometers gaan maken en ik heb er vertrouwen in dat ik weer zelfstandig de weg op kan. Dus, zit je met stress achter het stuur neem les bij Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

perfect, zeker aan te bevelen

Ik heb al 5 jaar een auto, maar ik heb altijd snelwegangst gehad. Tijdens de lessen leerde ik omgaan met mijn angst én hoe ik mijn rijstijl kan verbeteren. Dit geeft mij nu het zelfvertrouwen om zonder spanning te rijden, kan ik met trots zeggen. Jan, ontzettend bedankt dat ik mijn vrijheid terug heb.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rijswijk
310 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10