Op zoek naar specialistische rijlessen bij een betrouwbare rijschool? Rijschool Bel-Hamel geeft lessen op maat, wanneer je moeite hebt met rijden vanwege: autisme, ADHD, faalangst of rijangst. Ook mensen met een lichte beperking kunnen bij mij het rijbewijs halen.

Iedereen is anders, dus dat betekent dat ieder zijn eigen aanpak nodig heeft. Of je leert door te zien, door te luisteren, of door te doen. De aanpak van lesgeven wordt daarom op jou afgestemd. Jij bepaalt ook je leertempo. De een leert immers sneller dan de ander. Kortom: Je krijgt rijles op maat! Verder ben ik ook gespecialiseerd in verschillende beperkingen die het jou moeilijk kunnen maken om gewoon te leren autorijden.

De specialismen die ik heb zijn: angela-bloemsaat-fotografie-jan-hamelink-57

Rijden met ADHD

Rijden met autisme

Rijden met faalangst

Rijden met rijangst

Rijden met een beperking

 

Zo leer ik je rijden

Ik ben je vaste instructeur. In alle gevallen haal ik je thuis op en breng je weer terug. Mocht je te ver weg wonen, dan spreken we gewoon op een centraal punt af. Ik rij in de regio Rotterdam, de Drechtsteden en de Hoeksche Waard. Met mijn instructiekaart hou ik iedere les jouw vorderingen bij. Zo kun je goed zien wat je al beheerst en waar we nog aan gaan werken.

Handmatig of automaat?

Ik kan je leren rijden in een schakelauto of in een automaat. Is het voor jou te lastig om te schakelen, dan adviseer ik om verder in een automaat te gaan lessen. De bediening hiervan is een stuk makkelijker. Je hebt vaak minder lessen nodig, omdat je de auto sneller onder controle hebt en daardoor krijg je meer aandacht voor het verkeer.

Als je examen doet in een automaat krijg je een beperkt rijbewijs, waarmee je uitsluitend in een automaat mag rijden. Om te mogen schakelen moet je opnieuw rij-examen doen.

Theorie met wil en doorzettingsvermogen

Als je iets heel graag wilt, dan is dat je sleutel tot succes. Wil jij je rijbewijs halen dan zal (eventueel met individuele begeleiding) ook de theorie gehaald moeten worden Bij Het Verkeers Theorie Centrum heb ik al vele jaren een fijn contactpersoon, Wim in’t Veld, die graag bij je thuis komt om je te helpen de theorie te leren. Hij geeft je op jouw niveau en tempo les.  Je kan ook een keer per maand klassikaal theorieles krijgen van Wim in Dordrecht.

Wim heeft al veel van mijn leerlingen met verschillende beperkingen met succes geholpen. Bedankt Wim!

Jij gaat toch zeker ook met wat hulp je theoriecertificaat halen?