Gepubliceerd op 19-05-2021

Nog altijd is een tweede leerling in de lesauto niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor klassikale theorieles. Beide maatregelen worden pas bij stap 3 van het openingsplan opgeheven. Voorlopig staat stap 3 voor 9 juni op de agenda.

Voor stap 2, die vanaf 19 mei wordt gezet, geldt dat alle contactberoepen weer zijn toegestaan. Dat betekent echter niet dat er versoepelingen zijn voor rijinstructeurs. Nog altijd geldt het hygiëneprotocol en mogen alleen één leerling en de instructeur in de auto zijn.

De eerstvolgende versoepelingen voor rijscholen komen bij stap 3 aan bod. Die stap in het openingsplan van de Rijksoverheid staat nu op z’n vroegst op 9 juni gepland. Dan wordt bijvoorbeeld het thuisbezoekadvies verhoogd naar vier personen en kan de horeca binnen open voor etentjes. Op 1 juni wordt bekend gemaakt of deze derde stap wordt gezet.

Omdat de groepsgrootte van twee naar vier personen gaat is vanaf dan de tweede leerling in de lesauto toegestaan. Ook klassikale theorieles kan op dat moment weer worden opgestart.

Bron: rijschoolpro.nl